Viata trebuie luata in serios

Ma uit cu fascinatie de fiecare data la cainele meu atunci cand se joaca. De obicei privim animalele ca pe niste copii care nu stiu sa vorbeasca, se joaca mereu si trebuie invatati sa stea cuminti. Ca pe niste copii… aici am avut un moment in care mi-am dat seama ca orice animal se joaca, se joaca chiar daca nu mai sunt pui. Cainele meu are 4 ani, ceea ce il face un adult tanar avand in vedere speranta de viata de 14-16 ani. Si cu toate aceastea se joaca si o va face si peste 10 ani. Noi, oamenii, de ce ne oprim sa ne mai jucam? De ce ne impunem sa fim seriosi? Ce geniu malefic venit din benzi desenate a pus la cale un astfel de plan in care omenirea nu se mai joaca?

Sambata am fost invitat de prietena mea Ana sa particip la un stand in cadrul Urban Fest. Acest festival isi propune sa ne invete cum putem trai, distra si face afaceri intr-un mediu sanatos si intr-o economie circulara. Dar nu despre festival vreau sa va vorbesc ci despre joaca. In cadrul standului proiectului In Verde (www.inverde.ro) a trebuit sa decoram patru pubele, fiecare cu decoratiuni in functie de ce material se colecteaza separate in ele, metal, sticla, plastic si hartie. Apoi am facut o clepsidra din PET-uri pe care am pus-o intr-o gradinita cu floricele si bancute, evident tot din sticle reciclate. Desi m-am trezit la ora 7:30 si am lucrat toata ziua, m-am distrat de minune cu ceea ce trebuia sa fac si mai ales ca am petrecut timpul cu niste oameni extraordinari. Rezultatul? Arta, joaca, butaforie sau ziceti-le voi cum vreti. De ce am facut asta? Pentru ca a fost amuzant si relaxant. Abia astept sa mai particip la proiecte de acest gen.

La intoarcere acasa, analizand ziua ce tocmai a trecut, ma gandeam ca nu trebuie sa luam viata atat de serios si ca avem nevoie de joaca pentru a creste pe interior, a creste spiritual. Apoi am realizat ca sintagma “ nu trebuie sa luam viata in serios” e extrem de eronata. Dimpotriva, viata trebuie luata foarte in serios, adica sa ne jucam, sa privim tot ce e in jurul nostru mult mai detasat si din cand in cand sa  mai iesim din hipnoza care ne-a fost indusa si sa fim copii oameni.

Joaca creaza atat conexiuni neuronale cat si sociale. Jocul face ca oamenii sa se apropie fara a avea un scop lucrativ si fara miza nu avem de ce sa  uram sau sa invidiem. Joaca ne face mai buni!

Multumesc Ana.

Spor la joaca!

 

Fii sociabilShare on facebook
Facebook
Tagged with:     , , , ,

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *