Diverse

Business de Romania

Acum ceva timp, o casa de discuri/grup de influenceri m-a contactat pe mine si pe prietenul meu, impreuna cu care produc continut pentru canalul de Youtube Opinii Semipreparate, pentru a semna un contract.

Contractul avea ca scop vanzarea de publicitate in “contentul” pe care noi il producem. Noi muncim sa produce continut si sa ne promovam, iar ei negociaza cu companiile care vor vizibilitate si facem 50-50. Partea¬† lor e al lor si din partea noastra scad toate cheltuielile aparute. Mi se pare un pic disproportionat…
In clauzele contractului se stipula ca nu se implica in crearea continutului nostru (ceea ce e corect) dar nici nu ne ajuta in niciun fel sa crestem. Daca noi ajungem sa avem continut de calitate incat putem vinde publicitate, bine daca nu…. nu. Pe scurt, impreuna cu restul clauzelor, nu parea un contract de parteneriat in care lucram impreuna ci ceva de genul: daca pica ceva de la baietii astia (adica noi) foarte bine, daca nu nici nu ne incurca si nu ne asumam nimic.

Noi nu am fost contactati pentru ca am fi fost miezul din paine ci pentru ca au nevoie de o masa mare de vloggeri (influenceri) din care sa aiba de unde alege in cazul in care cativa vor scoate capul din anonimat si sa fie deja prinsi in hora lor. Si mai e o smecherie. Contractul prevedea clauza de exclusivitate, deci ei prind toti creatorii de continut si pot negocia foarte agresiv cu brandurile care nu au scapare si ii vor plati pretul cerut pentru ca nu au unde merge la altcineva.

Problema mea nu e cu scopul lor sau cu contractul. Pana la urma afacerile sunt afaceri. Ci cu seriozitatea lor.
Dupa ce ne-au trimis contractul si l-am studiat, am fost invitati sa negociem. Am fost la sediul lor, am discutat si a ramas sa le trimitem draft-ul cu modificarile noastre. Am trimis… si de mai bine de 6 luni nu am mai primit niciun raspuns. Pai bine ma, mare casa de vedete, nu tu un “Bine, pa!”, un “Duceti-va dracu!” sau ceva sa “intelegem ca nu ne intelegem”. Aia e si ne vedem de drum fiecare. M-am asteptat la altceva de la un brand ca al lor.
Dar asa cum le sunt intentiile asa le este si comportamentul…. mediocru.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Fii sociabilShare on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *