Samos sau unde se duc nemtii sa moara

Am aflat unde se duc nemtii sa moara. Si nu numai ca am aflat ci am si fost acolo. Samos este o insula, vorba aia, “nici prea mica, nici prea mare” situata la 2 km de Turcia, langa Kusadasi.

Pentru mine este foarte greu sa aleg o destinatie de vacanta in Grecia din mai multe motive. Primul ar fi ca eu nu pot sa ma decid. Niciodata! Al doilea motiv este ca au 1000 de insulite fiecare cu zona lor, cu oraselele lor, cu hotelurile lor, cu plajele lor. Nu ai efectiv cum sa alegi ceva fara sa intrebi un prieten: “Zi, ba, unde naiba ai fost in Grecia? Sa merg si eu acolo.” Asa ca am cautat cel mai ieftin zbor spre Grecia. Am eliminat Athena si am ramas cu Samos. Cine dracu’ a auzit de Samos? Nu stiu, dar acolo m-am dus.  Toata insula are cam 470km patrati si 33.000 de locuitori. Putine plaje au nisip, majoritatea avand pietris insa apa a fost mai clara si mai calda decat mi-am imaginat. Avand in vedere ca a fost prima insula pe care o vizitez, am fost foarte incantat de tot ce mi se oferea spre experienta.

Samos este celebra pentru vinul sau, pentru ca ni l-a dat pe Pitagora si pentru ca e o a doua Germanie. Nu exista plaja, strada sau restaurant sa nu dai de nemti cu varste peste 50 de ani. Insula nu iti ofera foarte multe optiuni daca esti in cautare de viata de noapte si petreceri. Samos este un fel de Eforie Nord a Greciei sau mai bine spus a Germaniei. Eu am cautat o vacanta in care sa ma relaxez, sa stau in apa si la soare si sa vad locuri noi si Samos a fost locul perfect pentru asta. Am inchiriat un scooter si am vizitat toate oraselele si plajele care merita vazute pe insula, am stat la soare si m-am balacit cu pestii pe sub apa, am mancat niste specialitati grecesti si m-am odihnit. Exact ca un pensionar neamt! Ceea ce am facut diferit de toti nemtii de pe insula a fost escaladarea unei cascade intr-un canion, lucru care a fost apogeul excursiei pe insula Samos. Beat that Germans!

Am stat la un hotel foarte dragut al uni grec numit Thanasis. Tipul era electronist, fermier care face un vin fenomenal, pepeni si ulei de masline si hotelier. Hotelul Angeliki a fost mostenit de la bunicul sau si chiar daca nu ii place neaparat sa se ocupe de el (din spusele sale), s-a dovedit o gazda exemplara. Am apreciat ca, desi nu a putut sa vina sa ne ia de la aeroport, a trimis un taxi pe care l-a platit el iar l-a plecare desi am cerut sa cheme un taxi, cu intentia de a-l plati eu, ne-a dus el pana acolo.

Concluzia e ca a fost o experienta faina pe o insula frumoasa si locuri interesante. Cu toate astea nu cred ca m-as mai intoarce deoarece am cam epuizat tot ce poti face pe insula Samos. Doar nemtii care vor sa moara intr-un loc frumos se mai intorc acolo.

Fii sociabilShare on facebook
Facebook

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *