Fotografia ca punct de vedere

Fotografia a devenit de cativa ani un mod de exprimare la indema oricui. Fie ca este realizata cu un aparat profesional, cu unul de vacanta sau cu un telefon, fotografia a ajuns accesibila tuturor.

Bogdan Florea a ales sa treaca de la pasiune la business si sa nu vada fotografia doar ca hobby ci si ca profesie. Orange Foto ofera servicii de fotografie de produs profesionala creata din pasiune.

Fotografie-de-produs-ceas Fotografie-de-produs-vin-Vinipatria

 

 

Interviu

535818_4981665132031_1074155280_n

Bogdan Florea – fotograf

 

The Right One: Cu ce te ocupi? Descrie-mi ceea ce faci?

Bogdan Florea : Fotografia de produs si fotografia de arhitectura sunt principala activitate ca fotograf. Mai fac si fotografie de eveniment dar mai putin.

TRO: Ce inseamna fotografia de produs?

BF: In primul rand fotografia de produs trebuie sa vanda. Clientul intra pe un magazin on-line, vede fotografia produsului si o sa fie mai inclinat sau mai putin inclinat sa il cumpere. O fotografie de produs buna ar trebui sa convinga clientul fara sa mai fie nevoie sa il atinga.

TRO: Ai amintit de fotografia de eveniment. Pe ce axezi cand vine vorba de asa ceva?

BF: La fotografia de eveniment trebuie sa redai ce s-a intamplat, fata de fotografia de produs unde scoti in lumina anumite trasaturi ale produsului. Acum, la eveniment depinde foarte mult si de natura evenimentului. La o conferinta sau eveniment business o sa arati ceva, la o petrecere o sa arati altceva.

TRO: Cum consideri fotografia de produs, o forma de arta sau un produs tehnic?

BF: E o munca tehnica, are mai putina treaba cu arta. Evindent ca poti face arta in fotografia de produs dar nu prea plateste nimeni pentru asta. In functie de bugetul clientului poti face si arta daca asta se cere.

TRO: Cum te-ai hotarat ca vrei sa devii fotograf?

BF: Prin anul 3 de facultate am inceput sa fac poze. Mi-am luat un DSLR, de fapt mi-am luat un compact si apoi mi-am luat DSLR si am inceput sa fotografiez ce ma atragea pe mine prin oras. Am terminat facultatea, am lucrat ca inginer doar ca m-am lamurit ca ingineria  nu e cea mai usoara treaba si am zis ca e mai usor sa fac ceva ce ma pasioneaza.

TRO: Ce alte proiecte ai in afara de Orange Foto?

BF: Am un proiect care se numeste FotoPinguin, dar este intr-un stadiu incipient. FotoPinguin se axeaza pe fotografia culinara, fotografie de nivel premium. E un alt tip de fotografie de produs, ce implica mult mai multa creativitate. In fotografia culinara poti sa faci arta mai usor decat in fotografia clasica de produs.

Mai am un proiect, Bucurestiul Nostru, prin care incerc sa arat partile frumoase ale Bucurestiului.

Fotografie-culinara-pahar-cu-vin

TRO: Are?

BF: Are. Daca mergi suficient de mult pe jos le gasesti.

IMG_6628````Final _MG_8506

TRO: Care este cel mai bun lucru din viata unui fotograf?

BF: M-a ajutat sa incept sa “vad”. Adica sa vad detalii, lucruri din jurul meu. Poti sa le vezi dar sa nu le contientizezi. Acum am inceput sa constientizez chestii mai fine si asta mi se pare un lucru interesant.

TRO: Si cel mai rau lucru?

BF: Cel mai rau lucru….. Ca fotografia  necesita multa rabdare. Ca ti-o consuma, sau ti-o duce la limita.

TRO: Si ultima intrbare…  Nikon sau Canon?

BF: Canon.

Fii sociabilShare on facebook
Facebook

About the author /


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *