Nu mai este timp sa scriem scrisori

Zilele trecute a fost un mare vuiet pe internet despre o scrisoare scrisa de o tipa, pe numele ei Vio Mihaela Gradinaru, catre premierul Victor Ponta. Am auzit portiuni din aceasta scrisoare dar nu am citit-o niciodata integral si nici nu o voi face. Desi are in mare parte dreptate in cele spuse, Vio are un mare dezavantaj, nu o va asculta nimeni. Cand zic nimeni nu ma refer la noi ci ma refer la ei, ei ce ar putea face ceva, ei care fac prost ceea ce fac.

Nu mai este timp sa scriem scrisori in neant, este timpul sa ne scriem scrisori unu altuia in care sa ne sustinem, sa ne ridicam de jos si sa facem ceva noi cu mainile noastre nu sa asteptam de la altii sa ne faca dreptate. Daca vrem ca noi si copii nostri sa traiasca intr-o tara fara coruptie si fara hotie guvernamentala trebuie ca noi sa facem schimbarea in modul nostru de a gandi inca din momentul asta. Pune mana pe carte, inchide televizorul si deschide-ti mintea catre adevaratele valori. Gaseste in jurul tau oameni cu aceleasi principii si cladeste ceva durabil. Nu poti lupta cu coruptia nici aruncand cu pietre in strada nici devenind unul dintre ei, ci schimband o societate putin cate putin. Nu zic ca este usor dar este al naibii de placut sa stii ca ceea ce faci isi va lasa amprenta si ceva, o farama, din ce e bine este facut cu ajutorul tau.

Este timpul sa actionam catre cei din jurul nostru si catre noi insine. Ce poti sa ii spui unui om (toti sunt la fel, indiferent carui alt politician i se adresa scrisoarea) unui om ca Victor Ponta ca el sa te asculte macar. Energia asta poate fi valorificata intr-un mod constructiv, ignorand persoanele (nu actiunile lor) care conduc o tara intr-un mod dictatorial si mafiot.

Inteleg atitudinea si actiunea acestei fete de a scrie acel text, scandalizata de ce se intampla a vrut sa isi faca auzita parerea si sa se stie ca sunt oameni care ard in ei pentru nedreptatile facute. Dar aceasta scrisoare trebuia indreptata catre societate ca fiecare om care se crede singur in aceasta lupta sa realizeze ca NOI putem face o schimbare.

Fii sociabilShare on Facebook
Facebook